Absolvenții tulceni care decid să-și continue studiile în București au de unde alege. Publice sau private, universitățile sunt suficiente pentru tinerii care doresc să se înscrie. Sunt universități specializate pe comunicare, pe artă, pe muzică, pe teatru, pe profiluri tehnice și chiar militare.
Universitatea din București oferă aproximativ 10.000 de locuri, dispersate în cele 19 facultăți din care este compusă: Facultatea de Administrație și Afaceri, Facultatea de Biologie, Facultatea de Chimie, Facultatea de Drept, Facultatea de Filosofie, Facultatea de Fizică, Facultatea de Geografie, Facultatea de Geologie și Geofizică, Facultatea de Istorie, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Facultatea de Litere, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Facultatea de Științe Politice, Facultatea de Teologie Baptistă, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Facultatea de Teologie Romano-Catolică. Cele mai multe locuri le oferă Facultatea de Drept, în cadrul căreia sunt înscriși anual, cu aproximație, 1000 de studenți. Admiterea la facultăți se face diferențiat, ori printr-un concurs de dosare ori prin probe orale sau scrise. Ultima zi de înscrieri din sesiunea iulie 2013 este 18 iulie, iar examenele se vor ține în perioada 19-25 iulie. Taxele de înscriere variază de la o facultate la alta, cea mai mică, de 80 lei, înregistrându-se la Facultatea de Filosofie iar cea mai mare, de 320 lei, înregistrându-se la Facultatea de Drept. Taxele de studiu anuale cresc de la 2500 lei la 3300 lei pentru Facultatea de Drept.
Cei interesați de economie pot opta pentru Academia de Studii Economice, care propune absolvenților Bacalaureatului 11 facultăți, fiecare cu profiluri diferite: Facultatea de Administrarea Afacerilor (cu predare î