Tiroliene, panouri de cățărat, poduri mobile, bârne și multe alte accesorii, sunt câteva elemanete care compun un parc educațional, chiar în pădurea Mamut. Cei care se vor putea bucura de toate aceste „instalații” sunt beneficiarii centrelor sociale care aparțin de Filantropia Ortodoxă Română Alba Iulia și persoanele cu dizabilități. Construcția și amenajarea atelierelor este aproape de final și se estimează că deschiderea oficială va avea loc în luna septembrie.
Ideea construirii de Atelierele educaționale de dezvoltare personală a copiilor și tinerilor cu risc de abandon școlar aparține Filantropiei Ortodoxe Române Alba Iulia. Atelierele vor fi amplasate în prelungirea străzii Valea Popii, pe latura de nord a Parcului Dendrologic în extravilanul oraşului Alba Iulia-Miceşti.
Proprietatea a intrat în domeniul privat al municipiul Alba Iulia printr-un contract de parteneriat aprobat în februarie 2012, pe o durată de 10 ani.
Atelierele vizează două zone. În prima dintre acestea se vor construi nouă căsuţe din lemn cu fundaţie izolată şi utilităţi, cu o capacitate de patru locuri fiecare. De asemenea, se va construi un centru administrativ cu o capacitate de 40 de locuri şi un punct de plecare pe trasee.
Cea de-a doua zonă de ateliere educaţionale va fi amenajată cu poduri şi bârne mobile, poduri din corzi şi cabluri, pod vietnamez mobil, trioliene, panouri de căţărat, bârne cu trepte mobile, marcarea potecilor pentru orientare, platforme din lemn de delimitare a elementelor, birotică, aparatură electronică şi electrocasnică, aparatură pentru orientare şi comunicare, aparatură optică pentru astronomie, biciclete şi echipamente de protecţie a copiilor.
Prin amenajarea şi construirea atelierelor nu se afecta fondul forestier, iar înălţimea admisă este doar de parter.
Accesul maşinilor în incinta zonei se va face pe o stradă de profil de