Scris de Otilia Șandor - Pentru unii vara înseamnă vacanță, soare și bună – dispoziție, iar pentru alții înseamnă disconfort. Și asta pentru că din ce în ce mai multe persoane suferă de alergii.
Pentru cei alergici, din cauza căldurii, a umidității, a prafului și a poluării, sezonul estival înseamnă nas înfundat, guturai, erupții roșii pe piele sau crize de tuse.„Inamic” al alergicilor
Toată lumea ştie că cele mai frecvente alergii întâlnite în perioada caldă sunt alergiile la polen și la fân, denumite rinite alergice. Studii medicale arată că peste 15% dintre adulți suferă de acest tip de afecțiune şi în ultimii ani, s-a înregistrat o creștere alarmantă a alergiei declanșată de ambrozie. Ambrozia este o plantă sălbatică, care crește sporadic, atât pe proprietăți private, cât și pe cele publice. În cadrul Uniunii Europene combaterea ambroziei este reglementată prin lege de mai mult de 10 ani din cauza afecțiunilor alergice pe care le provoacă în perioada de înflorit, prin cantitățile mari de polen emanat în atmosferă. În România însă, deocamdată, nu există o legislație special pentru combaterea ambroziei.
Majoritatea medicamentelor care se pot administra în cazurile ușoare de alergii se pot elibera în farmacii fără prescripție medicală și includ antihistaminice și decongestionante nazale.
Există însă şi soluţii alternative, una dintre ele, mai specială, fiind chiar la Oradea: tratament în salină de suprafață, realizată după brevet de invenție, care reproduce chimic, biologic și fizic o salină de adâncime reală. Aerul de aici, care se autopurifică permanent, având calităţi antioxidante, dezinfectante şi detoxifiante, ajută la diminuarea reacţiilor alergice sezoniere.