Andreea Cicovschi, o tânără de 26 de ani din Bucureşti, absolventă de studii economice, a depus în urmă cu doi ani un plan de afaceri pentru programul care finanţează businessurile tinerilor debutanţi în antreprenoriat. Proiectul i-a fost aprobat, iar din luna iunie a anului 2011 Funny Furniture SRL-D, micul atelier de mobilă la comandă al tinerei, a început activitatea cu trei angajaţi.
Problemele au început să apară în momentul în care Andreea Cicovschi a depus cererile de decontare pentru utilajele de producţie, pentru care a făcut un credit de 5.000 de euro.
„Proiectul meu a fost înţeles greşit de la bun început, deşi a fost aprobat. Eu am menţionat că utilajele pe care le voi folosi vor fi second-hand (la mâna a doua - n. red.) şi în momentul în care am cerut decontarea a 5.000 de euro nu am primit decât 2.500 de euro, bani pe care a şi trebuit să îi returnez ulterior pentru că utilajele nu erau noi, aceasta fiind una dintre condiţiile impuse pentru deschiderea unui SRL-D. Astfel că acum trebuie să îmi plătesc împrumutul de 5.000 de euro şi să mai achit şi impozitele care tot «curg»”, spune Andreea Cicovschi. Ea precizează că din momentul în care i s-au cerut banii înapoi, deşi afacerea a mers bine, cel puţin în primul an, având o cifră de afaceri de circa 6.000 de euro şi un profit net de 1.300 de euro, firma nu a mai avut buget pentru promovare, motiv pentru care businessul a început să scadă din toamna anului trecut.
Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro
Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.07.2013
ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Re