Twitter s-a supus cererilor francezilor şi este de acord să dea date care să conducă la identificarea celor care au publicat pe reţeaua socială mesaje antisemite.
În luna ianuarie, o curte de justiţie din Franţa i-a cerut companiei Twitter să-i ofere date confidenţiale care să ajute la descoperirea autorilor unor comentarii antisemite. Curtea din Franţa a fost sesizată de către un grup de studenţi evrei (France's Union of Jewish Students - UEFJ), notează The Voice of Russia. Twitter confirmă acum că a oferit datele necesare identificării autorilor mesajelor.
Mai mult, Twitter a spus că a dorit astfel să pună capăt disputei cu UEFJ şi cele două părţi au convenit că vor continua lupta contra rasismului şi antisemitismului. De asemenea, compania a ţinut să precizeze că şi pe viitor va monitoriza astfel de mesaje care dăunează comunicării online.
UEFJ a pornit un proces contra Twitter, în martie, cerând 38,5 milioane de euro despăgubiri pentru că nu a respectat cererea curţii de justiţie din Franţa. Acei bani obţinuţi ar fi ajuns la fondul Shoah Memorial.
Francois Hollande, preşedintele în exerciţiu al Franţei, a cerut de asemenea companiei Twitter să se supună deciziei curţii. Disputa a fost văzută drept un studiu de caz pentru ceea ce este libertatea de exprimare pe Internet, dar şi interzicerea limbajului defăimător.
Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook
Află mai multe despre Twitter:
VIDEO Gafa pentru care Angela Merkel este ridiculizată pe Twitter
Facebook recunoaşte că utilizatorii tineri migrează către Twitter şi Tumblr
Twitter actualizează aplicaţia pentru iOS şi Android. Fluxul devine un hibrid de mesaje, poze şi profiluri de utilizator
FOTO Twitter, „maşina“ de făcut bani a celebrităţilor