Consilierul local Alin Seserman a postat în cursul zilei de ieri, 11 iulie 2013, pe facebook, o imagine în care este arătată arhitectura clădirii, a actualei biblioteci judeţene, şi care este usor schimbată, de cea pe care bistriţenii o pot admira zilnic, după ce aceasta a fost modernizată.
Lucrările de modernizare şi consolidare, au fost benefice pentru clădirea care reprezinta un patrimoniu de o însemnătate istorică deosebită şi care aduce aminte de perioada medievală, dar nu acelaşi lucru se poate spune despre arhitectură şi anumite elemente de decor care au fost modificate, fapt care aduce o atingere gravă imaginii de ansamblu a clădirii.
"În urmă cu câţiva ani actualul sediu al bibliotecii judeţene arăta aşa. Nu putem să ciunţim clădirile de patrimoniu şi pe urmă să spunem că Bistriţa este un oraş medieval şi istoric. Intrarea (element arhitectural de excepţie) a fost desfiinţată, iar acum accesul se face prin curte", a scris Alin Seserman.
Imaginea a stârnit imediat interesul persoanelor de pe reţeaua de socializare, care şi-au expimat imediat părerile vis-a-vis de arhitectura actualei biblioteci judeţene, care este altfel decât imagina postată de consilierul local Alin Seserman, ceea ce duce cu gândul la nerespectarea unor reguli esenţiale din istoricul clădirii.
Pune o poză şi cu actuala clădire a spus un prieten. Un alt utilizator a scris că: "Intrarea pe uşa din faţă asigură demnitate şi respecul cuvenit celui care trece pragul unei case şi cu atât mai mult unui sanctuar cultural, bibliotecă sau şcoală. Un drept refuzat în mod grosolan elevului, studentului şi oricărui cititor."
Părerea unei doamne de pe reţeaua de socializare este că: "Actualul spaţiu al biblitecii judeţene este oricum departe de ceea ce înseamnă un serviciu modern destinat comunităţii. Biblioteca merită un sed