Zilele trecute, Executivul prezenta un plan amplu de investiţii pentru perioadă următoare, prin care îşi propune să atragă 10 miliarde de euro şi să creeze 50.000 de locuri de muncă, numai în 2013. Unul din cele cinci capitole de investiţii este agricultura. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANŢU
"Progresele" făcute în acest sens în sectorul agricol ilustrează bine cât de fezabile sunt acele investiţii, în termenul propus, pornind de la stadiul actual al reformelor implementate de guvern.
Recent, comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, a declarat că România este în întârziere cu elaborarea Programului de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 şi că în aceste condiţii îi va fi foarte greu să îl poată negocia, scrie Agerpres.
''Pentru Programul de Dezvoltare Rurală România încă nu a trimis niciun proiect, este o întârziere aici, chiar dacă încă Regulamentul pe Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 nu s-a adoptat, negocierile care au loc acum nu-l vor schimba în mod semnificativ. Şi sunt deja state membre din UE care au cel puţin un prim proiect din programul de Dezvoltare Rurală care e deja gata şi au început discuţiile informale cu CE", spunea Cioloş.
Nicolae Popa, directorul general adjunct al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), a declarat însă astăzi, la Reghin, că România nu este în întârziere cu Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020.
Cu toate astea, din spusele sale reiese că de abia a fost aleasă echipa care va întocmi proiectul pe care alte state deja l-au trimis la Bruxelles.
''S-a stabilit firma câştigătoare, care va întocmi acest PNDR 2014 - 2020. Va trebui să urmărim îndeaproape fiecare etapă şi draft cu privire la construcţia acestei strategii. Este adevărat, sunt justificate temerile domnului comisar european, dar la nivelul Ministerului Agriculturii avem