Pepenele, numit în unele regiuni și harbuz (Moldova), lubeniță (Oltenia) sau lebeniță (Ardeal), este o plantă din familia Cucurbitaceae originară de pe continental african. El este cultivat pe scară largă în întreaga lume datorită fructului delicios, de mari dimensiuni.
Ingrediente:
4 cești cu cubulețe de pepene roșu fără sâmburi,
zeamă de lămâie,
1/4 ceașcă zahăr,
1/2 ceașcă tequila (opțional),
1 lingură cu coaja de lămâie rasă,
2 linguri cu frunze de mentă mărunțite,
frunze de mentă pentru ornare.
Mod de preparare:
Țineți bucățile de pepene la congelator timp de 4 ore.
Stropiți paharele de cocktail cu zeamă de lămâie și presărați puțin zahăr pe margini.
Amestecați în blender pepenele, tequila, coaja de lămâie și frunzele de mentă mărunțite.
Toarnați compoziția în pahare și ornați cu frunze de mentă.
Truc: înlocuiți tequila cu 1/2 ceașcă suc de portocale sau mere.
Pepenele, numit în unele regiuni și harbuz (Moldova), lubeniță (Oltenia) sau lebeniță (Ardeal), este o plantă din familia Cucurbitaceae originară de pe continental african. El este cultivat pe scară largă în întreaga lume datorită fructului delicios, de mari dimensiuni.
Ingrediente:
4 cești cu cubulețe de pepene roșu fără sâmburi,
zeamă de lămâie,
1/4 ceașcă zahăr,
1/2 ceașcă tequila (opțional),
1 lingură cu coaja de lămâie rasă,
2 linguri cu frunze de mentă mărunțite,
frunze de mentă pentru ornare.
Mod de preparare:
Țineți bucățile de pepene la congelator timp de 4 ore.
Stropiți paharele de cocktail cu zeamă de lămâie și presărați puțin zahăr pe margini.
Amestecați în blender pepenele, tequila, coaja de lămâie și frunzele de mentă mărunțite.
Toarnați compoziția în pahare și ornați cu frunze de mentă.
Truc: înlocuiți tequila cu 1/2 ceașcă suc de portocale sau