Vremuri de mult apuse, tradiţiile şi obiceiurile străbune sunt aduse pe internet prin intermediul reţelelor de socializare. "Maierul de Altădată" este o astfel de pagină online, care promovează tradiţia.
"Nu mai sunt ţăranii de odinioară ce-ţi dădeau bineţe şi te omeneau, au apus tăranii, au plecat ţăranii, doar în noi mai zace dorul după ei", cu acest mesaj îşi primeşte pagina "Maierul de Altădată", prietenii de pe facebook.
De mai multă vreme imaginile publicate pe acest cont, mi-au atras atenţia, simplitatea oamenilor din trecut, hainele tradiţonale, dar şi căsuţele simple şi pline de iubire, aduc o parte din trecut în viaţa de zi cu zi.
Printre imaginile publice de pe reţeaua de socializare am găsit şi o descriere în versuri a comunei: "În satul meu de lângă râu în Maierul îmi place să viu. Grădini cu foarte multe flori, livezi cu pomi roditori. Găseşti în centrul comunal, un cămin şi un spital. Poliţia e lângă moară, Biserica e lângă şcoală. Şi tare fericit sunt eu, că sunt copil în satul meu."
Tradiţia şi obiceiurile, nu pot fi scrise, decât de cei care le cunosc foarte bine. Contul "Maierul de Altădată" este administrat de către o persoană simplă din comună. Bărbatul şi-a descoperit această pasiune iar în timpul liber face cunoscut oamenilor vremuri de mult uitate.
De o însemnătate sentimentală deosebită sunt atat pozele cât şi versurile publicate pe pagina de facebook. .
SCRISOARE TRZIE de ALEXANDRU POP
"Scrisoarea mea o mamă sosi-va prea târziu / Căci trupul tău acuma culcat e-ntr-un sicriu/ Dar vreau să-mi cer iertare, de-aicea de departe/ Că nu mi-am făcut vreme mai iute să-ţi scriu carte. Venea acum crăciunul...şi-am vrut ca să te sun/ C-atâtea lucruri mamă, avusem ca să-ţi spun ! / Şi vocea ta duioasă s-o mai aud voiam / Căci dorului meu glasu-ţi