Deliciile culinare gâdilă simţurile şi iscă adevărate pasiunii printre gurmanzi din întraga lume. Pizza, brânza, untul, chiar şi muştarul au propriile muzee dedicate, iar vizitatorii se înghesuie ca să afle câte ceva deaspre istoria lor, dar şi ca să deguste din variatele exponate, scrie The Telegraph.
Raiul cartofilor prăjiţi
Când spui Bruges, te gîndeşti automat la fina ciocolată belgiană sau la berea făcută în Belgia.
Dar cunoscătorii sunt de părere că nu poţi trece prin Bruges fără să te opreşti pentru o oră la muzeul dedicat cartofului prăjit şi chipsurilor.
Se pare că belgienii adoră cartofii prăjiţi, aproape la fel de mult ca britanicii sau ca americanii.
O conservă de legendă
Poate că pare ciudat că un sortiment de carne la conservă se poate bucura de o asemenea popularitate. Dar produsele Spam sunt etalate la loc de cinste în muzeul cu acelaşi nume din Austin, Minnesota, în SUA. Adevăraţii fani şi nostalgicii acestui tip de carne conservată pot să plece acasă cu un suvenir cumpărat de la buticul muzeului, fie că este vorba despre o minge de baseball sau de un tatuaj temporar care să le amintească de experienţa avută.
Pasiunea nemţului: cârnatul cu sos de curry
Nemţii se închină în faţa currywurst-ului, o specialitate naţională de cârnat cu sos de curry, considerată de localnici o adevărată delicatesă. Aşa că nu e de mirare că germanii au rezervat un muzeu pentru currywurst, unde poţi să te pozezi în faţa unui bar în formă de cârnat, să-ţi tragi sufletul pe o canapea care seamănă tot cu produsul respectiv sau să asculţi povestea wurstului la un cârnat-telefon.
Atenţie! Hering la muzeu
Mergi în Islanda, mai exact în Siglufjörður, şi la muzeul heringului vei afla care este rolul pe care acest tip de peşte l-a jucat în istoria scandinavilor. Nu e glumă, ci un subie