Transilvania a devenit cunoscuta in urma filmului Dracula din 1992, bazat pe romanul lui Bram Stoker, care a dezvaluit misterele legendarului personaj, scriu jurnalistii mexicani de la CNN.
Imortalizata in romanul lui Stoker, regiunea centrala a Romaniei a devenit faimoasa in intreaga lume pentru misterul si spaima din care a luat nastere cel mai celebru vampir din istorie, se arata intr-un reportaj realizat de CNN.
Inconjurata de Muntii Carpati, Transilvania este locul in care vampirii sunt eroi si unde totul este foarte diferit fata de orice lucru la care s-ar astepta cei care viziteaza zona. In aer pluteste o atmosfera sumbra si mortuara, dar este un loc extrem de interesant in care, surprinzator, te poti simti excelent, considera ziaristii CNN.
Turn din Sighisoara
Transilvania este cunoscuta si datorita faptului ca aici se afla cetatea Sighisoara, principala sursa de inspiratie pentru romanul scriitorului irlandez. Orasul este inconjurat de 14 turnuri care formeaza o fortareata construita in 1260, fiind considerata unul dintre cele mai bine conservate situri medievale din intreaga lume.
Cetatea adaposteste sute de case rustice multicolore, facute din piatra, aceasta fiind orasul natal al celebrului vampir. Astfel, primul loc in care se opreste majoritatea vizitatorilor straini este o frumoasa cladire galbena, marcata cu o placuta metalica ce arata ca acolo s-a nascut, in noiembrie 1431, Vlad Dracul, printul insetat de sange care a devenit legendarul Conte Dracula.
Fosta casa a vampirului este, in prezent, un muzeu in care pot fi admirate arme si lucruri personale ale familiei acestuia. Cladirea adaposteste si un restaurant cu specific traditional.
Casa lui Vlad Dracul
Dar nu acesta este misteriosul castel descris de Stoker in romanul sau, ci Castelul Bran. Impresionant