Licitaţia de salubrizare a Sucevei, demarată în toamna anului trecut, este departe de a se încheia, cu desemnarea unui operator de salubrizare pentru următorii opt ani.
Contractul de salubrizare a municipiului reşedinţă de judeţ, în valoare de 5,5 milioane de euro, nu va fi semnat cu nici unul dintre cei care au depus oferte la licitaţie.
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a luat decizia de anulare a rezultatului licitaţiei care a avut loc în luna mai, după mai multe luni de amânare, cauzată de alte contestaţii.
CNSC a avut de analizat trei contestaţii, depuse de fiecare dintre cei care au participat la licitaţie, adică inclusiv de către cei care au fost declaraţi câştigători - asocierea firmelor Diasil Service, Florconstruct şi Brantner Cluj.
Trei oferte, trei respingeri
Oferta declarată câştigătoare a fost respinsă de către CNSC pentru încălcarea prevederilor unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului, prin care nu este posibilă depunerea a două oferte în cadrul aceleiaşi proceduri de licitaţie, fapt menţionat în contestaţia depusă de către Rosal.
Viceprimarul Gavril Vîrvara a precizat că într-adevăr au fost depuse două plicuri cu oferte din partea asocierii Diasil, Florconstruct şi Brantner, dar că acestea au fost depuse la interval de câteva luni de zile, unul fiind depus pentru licitaţia ce trebuia să se ţină pe 15 ianuarie, care nu a mai fost deschis şi de care nu s-a mai ţinut cont ulterior, pentru că licitaţia a fost blocată de o altă contestaţie, iar celălalt în luna aprilie, când au depus oferte şi ceilalţi doi competitori, Rosal şi Romprest.
În acelaşi timp, nici Rosal nu a primit un răspuns favorabil la solicitarea către CNSC.
Oferta firmei Rosal, care era cea mai avantajoasă ca tarife la serviciile prestate, nu a fost luată în calcul la desemnarea unui câștigător, fiind descalificată