Pe 5 iulie 2013, Parlamentul a aprobat în prima lectură un proiect care prevede modificări şi completări la Legea privind administrarea şi dezetatizarea proprietăţii publice, lege care a intrat în vigoare încă din anul 2007, pe timpul când comuniştii erau la putere.
Guvernul propune ca din lista cu cele 175 de întreprinderi de stat care nu pot fi supuse privatizării să fie exculse peste 60 de obiective. Unele dintre cele mai importante companii care se vor putea fi scoase la vânzare sunt RED-Nord, RED-Nord- Vest, CET-Nord, CET-1, CET- 2, SA „Apă Canal”, SA „Termocom”, SA „Tutun-CTC”, magazinul „UNIC” , Banca de Economii, Air Moldova, Aeroportul Internaţional Chişinău, Moldova Film, Gara de Nord, Întreprinderea de gospodărie a drumurilor „Edilitate”, dar şi „Oraşul vinurilor” sau „Apele Moldovei”.
Alte întreprinderi strategice, precum Calea Ferată a Moldovei, Franzeluţa, Moldelectrica, Cricova, Mileştii Mici, Poşta Moldovei, dar şi pachetul de 35,3% deţinut de Guvern la Moldovagaz, rămân pe lista celor 102 active neprivatizabile. Pe parcursul anului 2011, au fost privatizate bunuri aflate în proprietate publică de 118,6 mil. de lei, iar în 2012 suma din privatizări a ajuns la 140, 00 mil. lei.
Dacă vor fi adoptate modificările şi completările la Legea privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice aceasta va intra în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.