Mai multe comune din judeţul Suceava sunt păzite de către un singur poliţist, care, în timpul programului, când nu e în concediu, bolnav ori chemat pe la şedinţe la subunităţi ori la sediul poliţiei judeţene, trebuie să fie şi la post, să se deplaseze şi la intervenţiile 112 şi să mai şi patruleze prin satele care i-au fost date în grijă.
Totuşi, respectivii poliţişti se pot considera norocoşi pe lângă alţi colegi de-ai lor, care trebuie să se deplaseze la intervenţiile 112 cu maşinile personale, cu benzina lor, pentru că postul la care sunt încadraţi nu are nici o maşină de serviciu.
Situaţia se întâmplă de luni de zile, în unele cazuri chiar de peste un an, şi a fost sesizată de inspectorul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ de când s-a reîntors la comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, după perioada de aproape un an cât a fost detaşat la conducerea poliţiei judeţului Călăraşi.
Pe jos sau cu mijloace personale trebuiau să se deplaseze în teren şi poliţiştii secţiei Iacobeni, în parcarea căreia nu se află de luni de zile nici o maşină cu girofar şi sirenă.
Mutările lui Todiruţ
Reîntors în fruntea IPJ Suceava, comisarul-şef Todiruţ a cerut o analiză a tuturor acestor probleme constatate.
„Urmare a analizei efectuate la solicitarea şefului inspectoratului au fost identificate posturi de poliţie rurală la care activa un singur lucrător, dar şi posturi de poliţie care aveau în gestiune situaţii operative complexe, necesitând un număr superior de poliţişti în vederea asigurării şi menţinerii unui climat de siguranţă publică”, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu.
Acesta a explicat că în perioada ianuarie-iunie 2013 au fost încadrate cu un singur agent trei posturi de poliţie: Fundu Moldovei, Moldova Suliţa şi Muşeniţa.
„În prezenţa şefului inspectoratului