Ti s-a intamplat sa incepi sa pregatesti prajitura si sa te trezesti ca nu ai suficiente oua, unt sau faina potrivita? Nu inseamna ca trebuie sa te dai batut si sa renunti. Cateva trucuri si combinatii te pot salva, produsul final fiind la fel de bun.
Primul gand atunci cand iti dai seama ca ai batut deja albusurile, dar nu ai zahar pudra sau iaurt la indemana este sa dai fuga la chioscul de la parter si sa cumperi repede ceea ce iti lipseste. Dar stim prea bine ca uneori inspiratia si pofta de gatit vine in weekenduri sau la ore la care peste tot este inchis. Nu dispera! Totul se poate rezolva rapid. Am aflat catev trucuri de la editorii revistei Eating Well care te vor ajuta sa nu strici reteta.
Ingredient lipsa: praf de copt
Solutie: bicarbonat de sodiu. In loc de o lingurita de praf de copt foloseste un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu stins in putin otet sau zeama de lamaie.
Integral pe foodstory.ro
Foto: retete-mancare.com Tag-uri: ingrediente, prajitura, reteta
Ti s-a intamplat sa incepi sa pregatesti prajitura si sa te trezesti ca nu ai suficiente oua, unt sau faina potrivita? Nu inseamna ca trebuie sa te dai batut si sa renunti. Cateva trucuri si combinatii te pot salva, produsul final fiind la fel de bun.
Primul gand atunci cand iti dai seama ca ai batut deja albusurile, dar nu ai zahar pudra sau iaurt la indemana este sa dai fuga la chioscul de la parter si sa cumperi repede ceea ce iti lipseste. Dar stim prea bine ca uneori inspiratia si pofta de gatit vine in weekenduri sau la ore la care peste tot este inchis. Nu dispera! Totul se poate rezolva rapid. Am aflat catev trucuri de la editorii revistei Eating Well care te vor ajuta sa nu strici reteta.
Ingredient lipsa: praf de copt
Solutie: bicarbonat de sodiu. In loc de o lingurita de praf de copt foloseste un sfert de l