De curând s-a încheiat la Politehnica o şcoală de vară, proiect susţinut de către Dan Tudose, iar studenţii au trebuit să-şi prezinte proiectele. Unele s-au bazat pe Android, pe când altele au trecut direct la roboţi şi drone.
Dan Tudose este lector la Universitatea Politehnica din Bucureşti şi el le-a fost coordonator câtorva studenţi care au dorit să-şi dezvolte fie proiecte de robotică, fie de dezvoltare aplicaţii. Spre exemplu, cineva a conectat o maşină de jucărie la smartphone şi a putut-o controla prin acesta. Altcineva s-a gândit să renunţe la mouse şi să creeze o mănuşă prin care să dai click.
Roxana Istrate a creat o aplicaţie pentru un robot programabil. El se numeşte Sphero, este creat din policarbonat şi poate urma o linie trasată într-un program. Timpul de joacă al lui Sphero este de aproximativ o oră la viteză maximă, iar la încărcat petrece cam trei ore. Este dotat cu giroscop şi accelerometru pentru a şti să se stabilizeze.
Sphero se conectează prin Bluetooth la alte dispozitive, iar apoi începe jocul propriu-zis. Iar Sphero îşi poate schimba culoarea, după cum doreşte utilizatorul. Mai mult, poate colabora cu alte dispozitive fie identificate pe o anumită regiune, fie doar pentru că sunt pornite. Atât timp cât îi permite raza de acţiune a Bluetooth-ului.
Aplicaţiile studenţilor sunt disponibile în Play Store pe contul NCIT Summer School.
Echipa formată din Mădălina Savu, Alexandru Tiţu şi Gabriel Susaru au prezentat braţul robotic NXT. Este controlat prin smartphone, foloseşte trei servo motoare şi conectarea se face, desigur, prin Bluetooth. Ei au folosit instrumentele puse la dispoziţie de către Google pentru programarea acestuia, iar aplicaţia pentru el este disponibilă în Play Store. Îţi trebuie doar un braţ robotic pe care îl cumperi.
Georgiana Ciocîrtec a prezentat o maşină Zen Wheels controlat