Cei care se mai întrebau ce a cautat SRI-ul cu atâta sârg în chestiunea Bacalaureatului, asta în timp ce, spre exemplu, nu avea habar de atentatul de la Iași sau "nu vede" alte jafuri la scară națională, nu trebuie să-și facă "griji": șeful SRI a lămurit problema, iar filosofii ar putea fi invidioși pe răspunsurile lui.
George Maior a vorbit la sfârșitul acestei săptămâni într-un interviu pentru postul "colegului" Ghiță despre implicarea SRI-ului în anchetele privind fraudarea examenului de Bacalaureat. Directorul SRI spune că ofiterii au actionat în baza unei decizii pe care el a luat-o.
“Haideți să o luăm un pic sistematic. În primul rând, am observat această dezbatere, iarăși, destul de superficială și cu anumite accente patetice din punct de vedere al substanței. Unu - ce caută SRI-ul în aceasta problemă? Păi vreau să vă spun foarte clar, ca să fie răspicat și fără echivoc, cea mai importantă resursă a unui stat este resursa umană. Eu nu pot, ca institutie a statului, care se ocupă de securitatea națională, să stau pasiv la elemente de fraudare și elemente de coruptie legate de principala resursă a țării, nu pot, pentru că eu ipotechez viitorul acestei țări și îi afectez fibra natională în esenta ei dacă stau pasiv. (…) A fost explicit si au fost foarte multe comentarii ce caută SRI-ul, cum să nu caute SRI-ul când e vorba de o problemă vitală de securitate natională? Doi, noi am acționat în baza unei decizii luate de mine, ca să nu fie nicio problemă, din acest punct de vedere, deci asumată. Și voi face si anul viitor la fel, asa ca să inteleagă foarte bine cei care dezbat în acest mod toată aceasta chestiune, pentru că era vorba de un eveniment național, Bacalaureatul", a spus Maior, citat de luju.ro.
Șeful SRI a mai dezvăluit că l-a anunțat și pe Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale, despre ce avea de gând să facă.
"Deci s-a ac