Modelul de educaţie finlandez, unul dintre cele mai bune din lume, reprezintă o sursă de inspiraţie pentru 150 de educatoare, 100 de învăţători, precum şi pentru 30 de studenţi din Bucureşti.
În aprilie, Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Şcolilor Sector 6, împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti – Sector 6 şi Asociaţia Centrul Creştin Bucureşti, au lansat un proiect privind „Pregătirea şi perfecţionarea cadrelor din învăţământul şcolar şi preşcolar din Sectorul 6 ”- proiect de formare profesională a cadrelor din învăţământ conform modelului finlandez.
Proiectul se desfăşoară până la sfârşitul anului şi are ca scop optimizarea metodelor de predare în sistemul de învăţământ public românesc având la bază metodologia şi ideologia învăţământului finlandez.
„Acest proiect a apărut în urma vizitei unei echipe din sectorul 6, în frunte cu mine, în Finlanda, unde am văzut grădiniţe, şcoli, licee, dar şi universităţi. La întoarcere am vorbit cu domnul primar şi am zis că ar fi bine să facem o formare pe metode, procedee folosite în învăţământul finlandez, având în vedere ideea că acest învăţământ ocupă primele locuri din Europa. Tot acest proiect este făcut de mine şi finanţat de Consiliul Local Sector 6. În el sunt implicate 150 de educatoare, 100 de învăţătoare şi 30 de studenţi de ai mei de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din Universtitatea ‘Dimitrie Cantemir’”, a declarat pentru gândul Conona Petrescu, inspector şcolar sector 6.
De la începerea proiectului, în aprilie, şi pînă la finalul anului, cele 250 de cadre didactice şi 30 de studenţi participă câte o săptămână pe lună la cursuri gratuite susţinute de formatori din Finlanda. „Ei desfăşoară activităţi cu aceste cadrele didactice ale noastre din sector pe metode, procedee. Nu se face teorie, ci foarte multă aplicaţie”, adaugă ea. Cursurile se desfăşoară la