* Frauda a ajuns la 40 de milioane de euro, în ancheta de la BCR Asigurări de Viaţă, ASF "rezistă"
* Amenzile curg pe piaţa de capital, Autorităţii nu-i pasă dacă le plăteşte cineva
Oare la ce ne mai foloseşte Autoritatea de Supraveghere Financiară, dacă atunci când se întâmplă ceva grav, Autoritatea, "ca o floare", îşi găseşte toate argumentele pentru care nu are nici o vină.
Ancheta de la BCR Asigurări de Viaţă a scos la iveală o fraudă estimată, în acest moment, la 42 de milioane de euro, de şapte ori prejudiciul anunţat iniţial de DIICOT. În caz, zece angajaţi ai BCR Asigurări de Viaţă au fost arestaţi, alături de alte opt persoane, iar cercetările şi audierile continuă, acuzaţiile fiind de evaziune fiscală prin intermediul asigurărilor de viaţă.
Ironic este că predecesorul ASF, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, a avertizat conducerea BCR Asigurări de Viaţă, chiar pentru faptele cercetate de DIICOT, în 2009, însă, mai departe nimic. Nu a sesizat Poliţia, deşi are încheiat un Protocol de cooperare privind prevenirea şi combaterea fraudelor din sfera asigurărilor, cu Inspectoratul General al Poliţiei - Direcţia de investigare a fraudelor.
"Nu era în competenţa ASF să facă vreo sesizare atâta timp cât neregulile au fost sancţionate contravenţional", ne-au transmis reprezentanţii ASF prin intermediul Direcţiei de Comunicare şi Relaţii cu Mass-Media, la solicitarea ziarului BURSA.
Cu alte cuvinte, faptul că statul a fost prejudiciat cu cel puţin 40 de milioane de euro nu interesează pe nimeni de la ASF.
Atunci, poate că declaraţia deputatului Adrian Gurzău, cum că CSA şi, acum, ASF, nu reprezintă interesele cetăţenilor, ci pe cele ale asigurătorilor, nu este atât de departe de adevăr.
Reamintim că ASF se finanţează din comisioanele de la companiile pe care le supraveghează.
Toamna trecută, preşedintele CSA