Cancerul este privit drept una dintre cele mai necruţătoare boli. În fiecare an, milioane de oameni sunt diagnosticaţi cu o formă de cancer, însă pentru mulţi dintre ei deja este târziu. Din cauza faptului că simptomele cancerului poţi fi uşor confundate cu cele ale altor afecţiuni, diagnosticarea se face, de multe ori, prea târziu, iar decesul pacienţilor este iminent. Dar, curând, acest lucru s-ar putea schimba. Publicaţia „Huffington Post” a evidenţiat trei dintre soluţiile pe care oamenii de ştiinţă, medicii şi chiar un student le-au găsit pentru diagnosticarea precoce a cancerului.
1. Cancerul ovarian
Problemă: Simptomele cancerului ovarian pot fi uşor confundate cu cele ale altor afecţiuni, astfel ca aproximativ 85% dintre persoanele care suferă de această boală sunt diagnosticate abia când cancerul a ajuns în stadiul II.
Soluţia: Realizarea unei liste a simptomelor. Un studiu al Centrului de Cercetare a Cancerului Fred Hutchinson a arătat că aproximativ 57% dintre femeile care au cancer ovarian, în stare incipientă, manifestă şase simptome: dureri pelviene, dureri abdominale, balonare, creştere a dimensiunii abdominale, stare rapidă de saţietate, precum şi dificultăţi în ceea ce priveşte consumul alimentelor. Prin urmare, autorii studiului recomandă femeilor trecute de 50 de ani care manifestă aceste simptome aproape zilnic, de mai bine de câteva săptămâni, să consulte un medic, întrucât riscul de a dezvolta cancer ovarian este mult mai mare.
2. Cancerul de colon
Problemă: Aproape jumătate dintre adulţii cu vârste de peste 50 de ani care ar trebui să îşi facă colonoscopii la fiecare zece ani nu fac acest lucru. Din acest motiv, doar 39% dintre cazurile de cancer de colon sunt descoperite din timp.
3. Cancerul de pancreas
Problemă: Deşi cancerul pancreatic afectează în jur de 22.000 de femei în fiecare an, este des