Clădirea este pe traseul Berzei – Buzești, dar doar un sfert din ea afectează conturul străzii. În Planul Urbanistic Zonal aprobat prin Hotărârea de Consiliul general al Capitalei 132/2013 se prevedea păstrarea a trei sferturi din clădire. Cu toate acestea, clădirea este demolată în totalitate.
Potrivit președintelui Asociației Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan, este o nouă demolare a Primăriei Municipiului București de week-end, când instituțiile de control nu funcționează.Aceasta nu este prima demolare nocturnă și de weekend a Primărie Capitalei.
De exemplu, în noaptea de 25 spre 26 martie 2013, autorităţile din Bucureşti au demarat operaţiunile de demolare a Halei Matache. Pe data de 25 martie, la ora 22.00, mai mulți muncitori au urcat pe acoperișul Halei Matache și au început să taie acoperișul. Coincidență sau nu, cu o zi înainte a avut loc o dezbatere la Primăria Capitalei legată de clădirea monument și de ceea ce ar urma să se construiască de-a lungul noului bulevard Uranus. Primăria Capitalei a dărâmat mai multe imobile protejate noaptea pentru a face loc noii artere.
În iunie 2011, Municipalitatea a recurs tot la demolări nocturne pentru a face loc noului bulevard Uranus. Atunci, muncitorii angajați de Primăria Capitalei au demolat noaptea imobilele monument istoric situate pe strada Berzei, la numărul 81 și 89.
Citiți și: Oprescu dărâmă Hala Matache noaptea, pe furiș. ONG-iștii: „Aceste acțiuni de demolare nocturne sunt de tip mafiot\"Noi demolări nocturne pentru bulevardul Uranus| FOTOProtest. Societatea civilă îi cere ministrului culturii să nu avizeze demolarea Halei Matache EXCLUSIV. Oprescu zice că mută Hala Matache, arhitecții îi dau peste nas. Vezi culisele ședinței controversate