Procentul de promovabilitate a examenului de Bacalaureat a crescut cu 0,81 de procente, după rezolvarea celor 1.210 contestaţii depuse de elevii nemulţumiţi de nota iniţială. 21 dintre ei n-au avut însă mai mult noroc la recorectarea tezelor, nota finală fiind mai mică decât cinci.
Din totalul de 1.210 contestaţii depuse de absolvenţii de liceu, potrivit datelor remise de ISJ Olt, doar 331 au fost admise, 879 de solicitări de recorectare fiind respinse de comisie. Dintre lucrările admise la contestaţie, 225 au fost punctate în plus şi 106 au fost depunctate. Şapte note s-au modificat, după contestaţie, cu mai mult de 1,50 de puncte, trei elevi primind note mai mari şi patru fiind depunctaţi. 40 de absolvenţi de clasa a XII-a, care au făcut contestaţie, au reuşit să primească o notă mai mare de cinci, însă 21 dintre ei au primit în urma recorectării tezei note mai mici decât minimul.
Astfel, în urma rezolvării contestaţiilor, 44,25% dintre elevii olteni au reuşit să promoveze Bacalaureatul, procentul crescând cu 0,81%, de la 43,44%, câţi luaseră examenul, pe 8 iulie. Rezultatele sunt mult mai bune decât cele de anul trecut, când rata promovabilităţii a fost de doar 29,80%. Şapte elevi olteni au reuşit să obţină media 10 în urma celor trei probe scrise ale Bacalaureatului, trei dintre ei provenind de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal şi patru de la licee din Slatina. În 2012, niciun elev oltean nu a reuşit să ia nota 10 la examen.
La şase licee din judeţul Olt, niciunul dintre candidaţi nu a reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat. Este vorba de Liceul Tehnologic Tufeni, Liceul Tehnologic Crîmpoia, Liceul Tehnologic „Constantin Filipescu” Caracal, Liceul Tehnologic Drăgăneşti-Olt. La alte două unităţi de învăţământ, doi candidaţi au fost foarte aproape să promoveze examenul: Liceul Tehnologic „Ion Popescu-Cilieni” Cilieni - 5,