A doua ediţie a programului de terapie prin artă - „Artă pentru viață” își propune şi anul acesta să ofere alinare prin artă pacienților internați din trei spitale din țară și să conecteze artiștii la comunitățile de medici și pacienți. Programul se va desfăşura în Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova și Spitalul de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu. Fiecare proiect derulat în unul din cele trei spitale va fi finanţat cu 3.000 euro de către o companie farmaceutică.
La fel ca şi în cadrul primei ediţii, pacienţii vor fi implicaţi în piese de teatru, pantomimă, sau proiecte de pictură. Anul trecut, pacienţii au jucat teatru, au fost actori într-un film regizat chiar în spital, și-au înveselit saloanele cu picturi murale, au avut parte de jocuri de imaginație și spontaneitate, tehnici de îmbunătățire a atenției și concentrării sau improvizarea unor povești. Vârsta participanţilor a fost între 6 şi 80 de ani.
Proiectele de terapie prin artă vor fi selectate în urma unui concurs şi vor fi implementate în spitale în perioada 1 septembrie – 1 octombrie 2013.
Anul trecut, la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, Create.Act.Enjoy a derulat un proiect de terapie prin artă în care pacienţii au fost implicaţi într-o înlănţuire de mini-spectacole în care pacienţii au propus scenariile, iar cu ajutorul unui specialist acestea au dobândit o formă spectaculară. Apoi, ei au putut opta pentru postul de actor, unde, împreună cu actorii profesionişti au pus în scenă mini-spectacolele. De asemenea, toţi pacienţii au avut ocazia să realizeze un scenariu, să filmeze, să joace şi să monteze un scurt metraj.
A doua ediţie a programului de terapie prin artă - „Artă pentru viață” își propune şi anul acesta să ofere alinare prin artă pacienților internați din trei spitale din țară și să conecteze artiștii