Trilulilu, un site local de partajare video lansat în 2007, supranumit Youtube-ul românesc, care este în prezent una dintre cele mai vizitate pagini web locale - a lansat un proces de transformare care are drept scop repoziţionarea portalului într-un agregator al conţinutului de pe reţelele sociale care consumă atenţia şi timpul utilizatorilor, de la Facebook până la Twitter, Zonga sau Youtube.
„Am simţit că se schimbă tot în jurul nostru şi că trebuie să ne adaptăm. De când ne-am lansat au apărut Facebook, Twitter, Instagram, dar şi iPhone, iPad …“, a explicat pentru ZF Sergiu Biriş, fondator şi director general al companiei. „Dacă rămâneam la stadiul unui produs care le permite utilizatorilor să încarce conţinut şi să îl partajeze cu prietenii nu simţeam că puteam să creştem.“
Controlată în prezent de omul de afaceri francez Alexis Bonte, după mai multe tranzacţii care au avut loc în ultimii ani şi prin care Biriş a cedat din acţiuni, Trilulilu are lunar circa 1,7 milioane de vizitatori unici - faţă de circa 3 milioane cât au cele mai vizitate pagini web măsurate de SATI (BRAT) şi a avut în 2011 venituri de peste 420.000 de euro.
De la o interfaţă asemănătoare cu cea a Youtube - cum este în prezent - şi care este dominată de clipuri video, Trilulilu va deveni un agregator de conţinut din reţelele sociale care consumă acum timpul românilor, de la Facebook până la rivalul Youtube. De ce ar urmări cineva astfel ce se întâmplă pe Facebook şi Youtube? „Faţă de fluxul de ştiri din Facebook noi aducem doar conţinutul multimedia, doar ce înseamnă poze şi clipuri video, nu preluăm şi actualizările de status. Pe Facebook nu poţi filtra conţinutul astfel încât să vezi doar toate clipurile video postate de prieteni, indiferent unde ar fi ele“, explică Biriş.
Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro
Acest articol a apărut în edi