Președintele rus Vladimir Putin a coborât la mare adâncime în Marea Baltică, luni, pentru a vedea oi navă pilot din perioada țaristă, scufundată în 1869. Putin, la bordul unui submarin C-Explorer 5, după scufundarea în Marea Baltică
Sursa: Reuters
Sursa: Reuters
„Plimbarea” subacvatică a durat o jumătate de oră până la Oleg, o fregată cu aburi importantă din cadrul forțelor navale ale țarului Alexandru al II-lea, potrivit Ria Novosti.
Putin a făcut o călătorie pe insula din nord-vestul regiunii Leningrad, unde vroia să afle mai multe informații despre proiectele subacvatice ale Societății Ruse de Geografie.
Liderul de la Kremlin s-a scufundat la bordul unui submarin de lux cu cinci locuri C-Explorer-5, pe care siteul RichVibe îl numește „prima limuzină submarină”, cu un preț de vânzare de 2,4 milioane de dolari.
Nava Oleg s-a scufundat la 60 de metri sub nivelul mării, în Golful Finlandei, după ce a fost agățat de un cuirasat, în timpul unui exercițiu naval. A coborât la fundul mării în doar 12 minute, iar interiorul său, ca și armele de la bord au rămas aproape intacte.
Recunoscut pentru interesul său pentru aventuri exotice, liderul rus a făcut scuba-diving în august 2011, în strâmtoarea Kerci, care leagă Mările Neagră și Azov și a ieșit la suprafață cu două căni de ceramică datând din secolul al șaselea. Purtătorul său de cuvânt a recunoscut, ulterior, că urnele fuseseră descoperite mai devreme de arheologi și au fost plasate acolo special pentru Putin.
În 2009, Putin a coborât cu un minisubmarin Mir-1 la fundul Lacului Baikal, cel mai mare lac cu apă dulce din lume, pentru a verifica datele despre poluarea de care se face vinovată o fabrică de hârtie din zonă, iar la puțin timp după aceea a permis uzinei să-și redeschidă porțile.