În multe cazuri, tinerii proaspăt ieşiţi de pe băncile şcolii sunt nevoiţi să treacă întâi prin etapa internship-urilor
Coordonează-ţi bine timpul, astfel încât să respecţi termenele-limită impuse în cadrul companiei
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că piaţa muncii din ultimii ani se confruntă cu instabilitate, iar numărul locurilor de muncă a fost mult redus de criza din ultimii ani. În aceste condiţii, nu este de mirare că multe persoane au dificultăţi în a obţine locuri de muncă, în special dacă sunt proaspăt absolvenţi, fără experienţă profesională.
Astfel, în multe cazuri, tinerii proaspăt ieşiţi de pe băncile şcolii sunt nevoiţi să treacă întâi prin etapa internship-urilor, care de multe ori nu sunt plătite, pentru a căpăta experienţă profesională şi a reuşi să acceadă în domeniul profesional vizat.
Perioada verii este cea preferată de angajatori şi de studenţi/absolvenţi pentru internship-uri. În cazul în care ai fost acceptat pentru un internship vara asta şi vrei să profiţi la maximum de această experienţă profesională, iată câteva sfaturi despre ce poţi face pentru a-ţi creşte şansele de a primi o ofertă concretă de job după încheierea verii.
"Dacă pentru tinerii de pe piaţa muncii internship-urile sunt o modalitate de a câştiga experienţă în domeniul vizat pentru o viitoare carieră profesională, mulţi recrutori apelează la aceste metode pentru a testa noi potenţiali angajaţi", spun specialiştii în resurse umane de la recrutăm.ro.
Potrivit sursei citate, pentru a te asigura că ai făcut tot ce ţi-a stat în putinţă pentru a impresiona pozitiv, situaţie care poate atrage după sine o ofertă pentru un job, ţine cont de câteva aspecte importante.
În primul rând, este important să discuţi cu managerul sau cu persoana care supervizează activităţile tale, pentru a afla din prima zi care sunt responsabilităţil