Proprietarii locuinţelor situate în centrele marilor oraşe nu îşi reduc pretenţiile, iar tariful mediu variază în jurul a 200 de euro pentru o garsonieră sau un apartament cu două camere, însă poate depăși 1.000 de euro, în cazul locuințelor din imobilele noi. Sursa: Agerpres
Chiriile solicitate de proprietarii apartamentelor situate în blocuri vechi sunt puţin mai mici comparativ cu cele solicitate de cei care deţin imobile recent construite. Însă, cei care vor să locuiască cu chirie în centru, fie că vorbim de Bucureşti, Cluj-Napoca sau Timişoara, trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar.
În Capitală, preţul cerut pentru o garsonieră situată în zona centrală porneşte de la 180-200 de euro, dar poate ajunge şi la 450 de euro pe lună. Spre exemplu, proprietarul unui apartament unicameral situat în zona Universitate - Piaţa Rosetti cere 210 euro pe lună. În schimb, tariful cerut de proprietarul unei garsoniere din zona Romană urcă la 450 de euro pe lună, potrivit unei analize realizată de imobiliare.ro.
Pentru un apartament cu două camere, chiriile din centrul Bucureştiului pornesc de la 280-300 de euro pe lună, cum este cazul unei locuinţe de acest tip situată în zona Cişmigiu, dar pot ajunge şi până la 2.000 de euro pe lună. Un tarif mai mare, de 2.100 de euro pe lună, solicită proprietarul unui apartament construit în 2011, în zona Romană, cu o suprafaţă de 105 metri pătraţi.
În cazul apartamentelor cu trei camere din centru, cele mai mici chirii sunt cerute de proprietarii din zona Sala Palatului. Aici, o asemenea locuinţă poate fi închiriată cu circa 300-330 de euro pe lună.
Blocuri noi, chirii mari
Studenţii clujeni vor scoate din buzunar, în medie, cam 150 de euro pentru o garsonieră şi 250 de euro pentru un apartament cu două camere, ambele amplasate în imobile vechi, din centrul or