Specialiştii NASA de la Centrul Spaţial din Huntsville au adunat profesori din întreaga lume şi i-au învăţat noi metode de predare interactive, menite să crească interesul studenţilor faţă de ştiinţă şi matematică, printre profesorii selectaţi numărându-se şi o profesoară din Oradea, potrivit unui comunicat emis de organizatorii programului educaţional, Honeywell.
Programul educaţional se adresează profesorilor din întreaga lume, Anna-Monika Muscaş, profesoară de informatică la Colegiul Tehnic "Traian Vuia" din Oradea, fiind singura reprezentantă a României la ediţia 2013. România a avut cea mai ridicată rată de succes în procesul european de selecţie, 45 de profesori români fiind aleşi să participe la programul Honeywell Educators în cei nouă ani de la înfiinţarea programului.
Tabăra de la Centrul Spaţial din Huntsville a constat în cinci zile de training-uri intensive, 45 de ore de cursuri şi laboratoare practice, în urma cărora profesorii au câştigat noi abilităţi de predare în domeniul ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matematicii şi au învăţat cum să abordeze subiectele tehnice într-un mod distractiv şi inspiraţional. Aceştia au urmat cursuri de dezvoltare profesională, laboratoare practice şi activităţi de teren aliniate la standardele globale pentru învăţământul matematic şi ştiinţific. Profesorii au beneficiat de simulări de zbor la standardele cele mai ridicate, de simulări ale unor misiuni spaţiale, instructaje de supravieţuire atât pe pământ, cât şi pe apă, precum şi de programe interactive despre dinamica zborului. Programul didactic a fost creat în parteneriat de Honeywell Hometown Solutions şi US Space & Rocket Center (USSRC).
"Experienţa este unică, pentru că ai ocazia să înveţi tehnici noi de abordare a programei şcolare şi de a le trezi elevilor interesul pentru ştiinţă, într-un stil foarte practic", spune Anna-Monika Muscaş