Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 15 - 28 iulie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
BANAT
După primele două zile ale intervalului de prognoză în care mediile temperaturilor maxime sunt în scădere, începând din 17 iulie vremea se va încălzi. Se vor înregistra valori maxime apropiate de normalul perioadei, în jur de 30 de grade Celsius, până în data de 20 iulie când va debuta un nou proces de răcire a vremii. Până la mijlocul celei de-a doua săptămânii de prognoză valorile de temperatură vor avea mici variaţii, urmând ca din 25 iulie temperaturile să crească din nou şi să se apropie de mediile climatologice ale perioadei. O evoluţie asemănătoare vor avea şi valorile termice nocturne.
În prima săptămână de prognoză probabilitate pentru averse şi descărcări electrice va fi mai mare în zilele de 15 şi 16 iulie, dar ploile vor fi în general slabe cantitativ. Începând din data de 20 iulie, fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala în fiecare zi şi vor fi posibile intervale în care ploile să fie mai însemnate cantitativ.
CRIŞANA
Regimul termic diurn va marca o creştere începând cu 17 iulie, iar mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 27 şi 29 de grade Celsius, valori apropiate de normalul perioadei. Din data de 21 iulie valorile termice vor scădea uşor, până la medii de 25 de grade, iar din 25 iulie vremea se va încălzi din nou, uşor şi treptat, maximele termice urm