Având în vedere faptul că jocul de şah dispune de mai multe mutări posibile decât numărul atomilor din Universul cunoscut sau că regina Cleopatra a Egiptului a trăit într-o perioadă mult mai apropiată în timp de primii paşi ai omului pe Lună, decât de momentul în care s-a construit Marea Piramidă din Giza, Reddit a alcătuit o listă cu aspecte interesante sau ciudate care au suscitat atenţia utilizatorilor acestei reţele de socializare.
Astfel, unui foton îi ia 40.000 de ani să ajungă din centrul Soarelui la suprafaţa lui, în timp ce drumul său până la Pământ durează doar opt minute.
Mai mult de atât, dacă ai putea să elimini tot spaţiul gol aflat în atomii corpurilor tuturor oamenilor de pe Pământ, întreaga populaţie, sau ce ar mai rămâne din ea, ar putea să încapă într-o formă de dimensiunea unui măr.
În principiu, tot ceea ce se topeşte poate fi transformat în sticlă.Trebuie doar ca materialul topit să fie răcit înainte ca moleculele sale să se realinieze în ceea ce fuseseră înainte de topire.
De asemenea, dacă am reuşi să extragem tot aurul de pe planetă, el ar putea acoperi întreg uscatul într-un strat care ar ajunge până la genunchii unei persoane de înălţime medie.
Un mic procent din „puricii“ (emisie de electricitate statică) pe care îi vedem la un televizor defect, reprezintă o parte din radiaţia care provine de la Big Bang. Mai exact, procentul ar reprezenta reziduuri ale momentului creaţiei Universului.
Un alt aspect interesant este acela că scrisul a fost inventat în mod independent de popoare diferite precum egiptenii, sumerienii, chinezii sau mayaşii.
Un alt fapt mai puţin ştiut sau care nu este remarcat este acela că imnul naţional al Spaniei nu are cuvinte.
Poate că pare greu de crezut, dar sportul statului american Maryland, începând cu anul 1962, este turnirul.
Mierea