* În cadrul acesteia va funcţiona şi cel mai modern centru european de decontaminare de azbest, investiţia ridicându-se la 2,2 milioane de euro
Compania Marub SA Braşov, deţinută de oamenii de afaceri Costel Comana şi Iorgu Ganea, va pune în funcţiune în acest an o secţie modernă de reparaţii şi întreţinere vagoane şi locomotive, în cadrul acesteia urmând să funcţioneze cel mai modern centru european de decontaminare de azbest pentru materialul feroviar. Investiţia se ridică la 2,2 milioane de euro, susţine omul de afaceri braşovean Costel Comana, urmând să fie recuperată "în cinci ani, dacă totul merge bine". Noua secţie va fi funcţională în următoarele două - trei luni.
Comana spune că aici se vor crea aproximativ 70 de locuri de muncă, urmând ca efectivul de angajaţi să ajungă la aproximativ 200 la finele anului, în condiţiile în care "în 2010, când am cumpărat societatea, nu avea niciun angajat".
Societatea Marub a fost cumpărată în 2010 de societatea RC-CF Trans, în cadrul unei tranzacţii care s-a cifrat la cinci milioane de euro. Ulterior, în 2012, compania a mai cumpărat de la societatea Conex Iaşi, cea care deţinea terenul fostei uzine braşovene, o suprafaţă de teren adiacentă pentru 1,25 milioane de euro, pentru extinderea activităţii companiei. "Am ajuns acum să deţinem 70% din suprafaţa fostei uzine", a precizat omul de afaceri. "Numai în modernizarea vechilor hale, care arătau ca după război, am investit trei milioane de euro", a precizat, la rândul său, Iorgu Ganea.
* "Nu există cazuri de cancer pulmonar din cauza azbestului"
În presa europeană au apărut, în ultima vreme, informaţii potrivit cărora decontaminarea de azbest este toxică şi poate duce la boli profesionale. Costel Comana a spus: "75% din parcul de vagoane şi locomotive din România este construit în baza tehnologiei de până în 1984, care viza vopsirea cu vopsea