Fără a fi motivate de primirea tichetelor de masă, mai mult de 50 de persoane au venit ieri să doneze sânge la unitatea mobilă, Slatina ajungând astfel în top 3 al campaniei „O şansă pentru viaţă!”.
23 de voluntari au donat ieri sânge, 27 au fost respinşi şi încă multe alte persoane s-au arătat interesate să acorde o şansă la viaţă. În curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina s-a aflat o unitate mobilă a Centrului Teritorial de Transfuzii Sanguine Craiova, deservită cu personal de la Centrul Judeţean de Transfuzii Slatina, care a făcut cu greu faţă avalanşei de solicitări de donare.
„Este un succes neaşteptat. Suntem în top 3 naţional, doar Târgovişte şi Galaţi fiind înaintea noastră. Încheiem donaţia la 12.30, pentru că altfel punem în pericol şi sănătatea donatorilor. Avem 23 de donatori, iar cei 27 respinşi nu au avut probleme grave, fiind vorba de nivelul hemoglobinei”, a declarat, aproape la închiderea evenimentului, Cristina Pascu, reprezentanta Asociaţiei React, ONG-ul care, alături de Vodafone, susţine campania „O şansă pentru viaţă!”.
În rândul donatorilor s-a aflat şi personal din spital, însă nu doar medicii, asistenţii, infirmierii şi alte categorii de personal au prins curaj.
„Donez pentru prima dată sânge, n-am mai făcut-o până acum, însă am văzut anunţul despre campanie şi mai ales m-au impresionat cei din Muntenegru, care s-au dus să doneze pentru nişte străini. Mi-am spus atunci că şi noi, românii, putem”, a mărturisit o doamnă venită dis-de-dimineaţă.
Pe patul vecin, o altă doamnă, asistent medical în spital, povesteşte că s-a gândit la faptul că are o grupă rară de sânge, cu Rh negativ, aşa că ar putea fi de mare folos pacienţilor.
Şeful Ambulatoriului de Specialitate, medicul Cătălin Pătru, a parcurs de asemenea traseul: completat chestionar - consumat o gustare - testat - donat