Până pe 28 iulie, la Muzeul Național al Ţăranului Român, în Sala Oaspeţi, este deschisă expoziția „Ada Kaleh, insula visului şi a uitării” (cuvinte și imagini), despre celebra insulă dispărută.
După expoziţia „Ada Kaleh. Insula din suflet”, deschisă pentru două săptămâni în august 2012, organizatorii propun acum o nouă perspectivă asupra insulei scufundate, invitându-i pe vizitatori să admire Ada Kaleh prin ochii celor care au vizitat-o cândva.
Expoziţia „Ada Kaleh, insula visului şi a uitării” pune accentul pe imaginile acestui colţ de Orient păstrate în memoria afectivă a nenumăraţilor săi vizitatori vremelnici, turişti de rând, dar, mai ales, personalităţi ale lumii literare sau artistice româneşti. Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, în colaborare cu Muzeul Naţional de Artă al României, Biblioteca Naţională a României şi Biblioteca Academiei Române, având susţinerea Uniunii Democrate Turce din România, readuce în această lună în atenţia publicului bucureştean insula Ada Kaleh, un loc neasemuit acoperit, în 1971, de apele lacului de acumulare al Hidrocentralei Porţile de Fier I, de pe Dunăre.