Peste 200 de persoane - copii şi părinţi - formau, luni dimineaţă, patru cozi la ghişeele deschise pentru înscrierea la Facultatea de Medicină din Bucureşti, alegerea fiind, în cele mai multe cazuri, a tinerilor, care spuneau că niciodată nu au luat în calcul să studieze altceva.
Aspiranţii la statutul de student la Medicină au început, luni, etapa de înscriere, după ce în prealabil fiecare dintre ei a trecut printr-o preînscriere, care a presupus completarea unui formular aflat pe site-ul instituţiei de învăţământ superior. Pentru cei care nu au reuşit să facă acest lucru online, au fost puse la dispoziţie, în zilele de înscriere, două săli unde să fie completate formularele.
Candidaţii, veniţi în grupuri sau însoţiţi de părinţi, au apreciat că organizarea a fost bine gândită, însă nu au găsit o explicaţie pentru timpul mare de aşteptare, în medie cam două ore, deşi la cozi nu erau mai mult de 50 de persoane. Cu toate astea, oamenii au aşteptat răbdători să le vină rândul, comparând dosarele cu ale vecinilor, pentru a vedea dacă au toate documentele.
Întoarsă din Australia să facă Medicina
La o masă din holul supraîncălzit, părinţii completează de zor formulare şi tot felul de hârtii, fiind asistaţi cu atenţie de către proaspeţii absolvenţi de liceu.
O doamnă cu părul încărunţit, trecută de 60 de ani, consultă toate documentele, mai aruncă din când în când un ochi pe foile celorlalţi părinţi şi completează fiecare fişă. E aici "pentru un copil", un nepot din Grecia. Tânărul cu rădăcini româneşti a crescut în Atena şi, după ce a terminat liceul anul trecut, a venit în România, hotărât să facă Medicină. A parcurs deja anul pregătitor, în timpul căruia a început să înveţe şi limba română, iar acum se pregăteşte pentru examenul de admitere.
"Vorbeşte limba română la un nivel mai bun decât nivelul meu de engleză. Este