Peste 11 milioane de cetăţeni români au calătorit anul trecut în Uniunea Europeană pentru vacanţe sau business, dar şi în Statele Unite ale Americii, Asia sau Africa, potrivit unor date statistice ale Institutului Naţional de Statistică (INS), însă puţini înţeleg diferenţele dintre asigurarea privată de sănătate şi noul card european de sănătate, se arată într-un comunicat de presă al MediHelp Internaţional.
Diferenţele dintre Asigurarea Privată de Sănătate şi Cardul European de sănătate sunt greu de observat, în ceea ce priveşte acoperirea, costurile, serviciile incluse şi alte aspecte relevante. Alida Coman, Coordonatorul de Marketing şi PR al MediHelp Internaţional, a declarat: "Pentru că românii au început să călătorească din ce în ce mai mult în diverse locuri, au nevoie să găsească o modalitate eficientă de a-şi proteja sănătatea chiar şi când sunt peste hotare. Cardul European de Sănătate are beneficii specifice pentru cei care se confruntă cu o problemă de sănătate neaşteptată pe durata şederii lor temporare în afara ţării. Totuşi, nu este utilă pentru persoane care vor să aibă permanent acces la servicii medicale în afara ţării de rezidenţă. Pentru acest scop, un plan de Asigurare de Sănătate este produsul potrivit. Persoana asigurată poate accesa servicii medicale pentru orice problemă medicală în Europa sau oriunde în lume, cu o acoperire de peste un milion de Euro pe an/membru".
Studiile arată că peste 8 milioane dintre românii care pleacă în vacanţă au călătorit cu maşina în ţările din Uniunea Europeană. Cel mai mare numar al călătoriilor de afaceri a fost tot în cadrul Uniunii Europene, dar şi în Statele Unite ale Americii şi Asia, se mai arată în documentul citat.
F. A. Peste 11 milioane de cetăţeni români au calătorit anul trecut în Uniunea Europeană pentru vacanţe sau business, dar şi în Statele Unite ale Americii, Asia sau Africa,