Pepenii roşii, bogaţi în nutrienţi sunt o alegere foarte bună pentru mese şi gustări, mai ales atunci când sunt combinaţi cu alte fructe şi legume. Sucul lor este răcoritor chiar dacă afară mercurul termometrului atinge temperaturi foarte ridicate.
Pepene roşu are un conţinut ridicat de apă şi sucul său este considerat ca fiind o băutură energizantă în timpul verilor fierbinţi.
Pepenele roşu este practic o multivitamină, conţinând cantităţi excelente de vitamina A, vitamina B6 şi vitamina C şi o serie de nutrienţi vitali pentru sănătate. El mai conţine şi fibre, proteine, calciu, acid folic, magneziu şi potasiu. Potasiul ajută la păstrarea echilibrului balanţei fluidelor şi mineralelor în organism şi la menţinerea tensiunii arteriale normale. Beta-carotenul descoperit în pepenele roşu stimulează vederea, creşterea osoasă. Seminţele sale sunt bogate în proteine, magneziu, potasiu, fosfor, fier şi zinc.
Truc: o băutură preparată din pepene roşu amestecat cu lapte praf şi gheaţă este o băutură rece, delicioasă şi hranitoare în timpul verii.
Pepenele roşu poate fi un adevărat medicament împotriva diferitelor boli. Dacă suferiţi de probleme renale şi biliare, boli cardiovasculare, reumatism, constipaţie, acnee, boli de piele, consumul de pepeni roşii poate atenua sau chiar vindeca aceste afecţiuni. Puteţi mânca mult pepene roşu dacă doriţi să pierdeţi în greutate. O felie de pepene roşu va înlocui un pahar de suc.
Conţinutului ridicat de apă al pepenilor roşii i se datorează efectul diuretic. Încercaţi o dietă cu pepene roşu timp de două săptămâni. Astfel se realizează şi detoxifierea organismului. Aminoacizii si enzimele intaresc efectul detoxifiant.
Pepenele roşu proaspăt trebuie consumat aşa cum este, fără a adăuga alte ingredient, sau se poate tăia cubuleţe şi adăuga la o salată de fructe.
Alte reţete nutritive şi delicioase car