Scris de Dan Birta - Prin intermediul Eures sunt oferite 145 de locuri de muncă în domeniul hotelier – gastronomic.
Eures România dispune de 145 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania. Pentru aceste posturi se va organiza o selecţie la Sibiu în zilele de 5 şi 6 septembrie 2013. „Centrala de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV Bonn împreună cu Marriott Hotel Frankfurt şi compania Europa Park Rust oferă locuri de muncă pentru următoarele meserii: barman (30 de posturi), ospătar (60 de posturi), bucătar (45 de posturi) şi manager restaurant à la carte/personal serviciu organizare banchet (10 posturi)”, ne-a informat Dorel Drăghici, directorul AJOFM Bihor.Condiţii şi salarii
Pentru ocuparea posturilor de barman, ospătar şi bucătar, angajatorii germani solicită persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunostinţe bune/foarte bune de limba germană (nivel A2 – B1/B2). Angajarea se face pe o perioadă de şase luni, începând cu luna octombrie 2013, respectiv aprilie 2014, în funcţie de angajator. Salariul oferit este de 1.500 – 2.000 euro brut/lună pentru ospătar, 1.850 – 1.950 euro brut/lună pentru barman şi 1.500 – 2.100 euro brut/lună (în funcţie de calificare şi experienţa profesională) pentru bucătar. Timpul de lucru este de 40 – 45,5 ore/săptămână, se lucrează în weekend şi de sărbătorile legale. Cazarea poate fi asigurată de către angajator, iar întreţinerea poate fi gratuită, negociabilă sau pe cont propriu. Pentru posturile de manager restaurant à la carte, personal serviciu organizare banchet, sunt solicitate persoane care au atât cunoştinţe foarte bune de limba germană, nivel C2, cât şi cunoştinţe bune de limba engleză, nivel B2, precum şi calificare şi experienţă în domeniu. „Persoanele cu domiciliul în judeţul Bihor