Angajaţii care au preparat şi servit mâncarea cu mâinile nespălate, riscă amenzi de 800 de lei
Direcţia de Sănătate Publică Constanţa va aplica sancţiuni severe în toate cazurile de toxiinfecţie alimentară în care se confirmă că personalul unităţii de alimentaţie publică este vinovat de îmbolnăvirea turiştilor. Potrivit conducerii D.S.P., atât administratorul firmei, cât şi personalul unităţii vor fi amendaţi. „Conducătorul unităţii este obligat să facă triajul personalului la fiecare tură. Totul se consemnează într-un registru“, a precizat doctor Constantin Dina, directorul executiv al D.S.P. Potrivit acestuia, în cazul în care analizele de laborator confirmă vina personalului din bucătărie sau a ospătarilor, aceştia vor fi amendaţi individual. „Amenda este de 800 de lei pentru fiecare salariat“, a explicat şeful D.S.P.
Week-endul trecut, pe litoral, a fost înregistrat al treilea caz de internare a turiştilor la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase după ce au luat masa la un restaurant din staţiunea Mamaia. Doi adulţi şi doi copii, cel mai mic de numai un an şi jumătate, au mâncat sâmbătă seara pizza la complexul La Scoica şi, după câteva ore, au început să acuze dureri abdominale, diaree vărsături şi febră. Echipele D.S.P. s-au deplasat imediat la faţa locului şi au luat probe din unitate şi de la personal. „Azi (n.r. – ieri), la restaurant s-a deplasat o altă echipă pentru a preleva probe de la cealaltă tură“, a mai menţionat directorul D.S.P. În prezent, starea de sănătate a pacienţilor este bună, iar medicii aşteaptă sosirea rezultatelor de laborator.
Reamintim că, la începutul acestei luni, D.S.P. a investigat un caz similar petrecut la Restaurantul Cleopatra, unde cinci tineri au ajuns la spital după ce au luat masa în unitate. Investigaţiile au confirmat una din bănuielile medicilor, respectiv faptul că la originea incidentul a fost persona