După 20 de ani de muncă la zăcămintele de ţiţei din Suplacu de Barcău, unde a pornit ca simplu inginer geolog şi a ajuns directorul sucursalei Petrom, şi după alţi doi ani petrecuţi la Bucureşti ca vicepreşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, Emil Benţan a ajuns responsabil cu spaţiile verzi, locurile de joacă şi salubritatea Oradiei.
Director adjunct al Direcţiei Tehnice din Primărie, Benţan susţine că, cel puţin de când cunoaşte el situaţia, curăţenia oraşului s-a îmbunătăţit. Şi pentru ca lucrurile să meargă spre mai bine, garantează că activitatea RER Ecologic Service din oraş e controlată zilnic...
Câinii la numărătoare
- Municipalitatea se pregăteşte de recensământul şi microciparea câinilor cu stăpân. Ce veţi face cu orădenii care nu vor dori să lase în case echipele de lucru?
- Începem acţiunea din 15 iulie, iar primele zone în care vom merge sunt Podgoria şi Ioşia. Echipele sunt formate dintr-un medic concensionar al Direcţiei Sanitar-Veterinare, un reprezentant al Primăriei şi un poliţist local. Pentru orădenii care nu vor să ne lase în interiorul propietăţii vom amenaja două corturi, pentru început în Parcul Ghioceilor şi în Podgoria. Noi avem o bază de date în care se regăsesc toţi câinii vaccinaţi din Oradea şi, presupunând că toţi câinii cu stăpân sunt vaccinaţi, vom şti, chiar dacă nu suntem lăsaţi într-o proprietate, dacă cineva are un câine. În această situaţie, vom înştiinţa proprietarul că trebuie să se prezinte la corturi, pentru recenzarea şi microciparea câinelui.
- Care e situaţia actuală la adăpostul Grivei? Au motive iubitorii de câini să fie nemulţumiţi?
- Eu zic că nu. Administraţia Domeniului Public are în grijă adăpostul, noi verificăm activitatea. Până acum n-am găsit probleme.
Veşnica problemă: vandalii
- Spre deosebire de anii trecuţi, vara aceasta se fac mai puţin