E vară, e cald, e vacanţă... si e firesc să poftim la ceva răcoritor. Îngheţatele reprezintă cea mai bună alegere pentru anunţatele zile toride ale verii. Există în atât de multe combinaţii, încât satisfac chiar si cele mai pretenţioase gusturi
Îngheţată de pepene galben
Ingrediente: 500 g de miez de pepene galben, bine copt, 3 gălbenusuri de ou, 120 g zahăr brun, 200 g smântână, 3 plicuri zahăr vanilat, o fiolă de vanilie, 1/2 plic de gelatină.
Preparare: Se dă miezul de pepene galben prin blender, până se obţine un pireu gros, care se amestecă împreună cu 50 g zahăr. Separat, se freacă gălbenusurile cu restul de zahăr, zaharul vanilat si vanilia, până când compoziţia are consistenţa unei alifii groase, iar zahărul s-a topit complet. Se adaugă smântâna si se omogenizează bine cu mixerul, apoi pireul de pepene galben, care se amestecă ajutat de o spatulă de lemn (nu cu mixerul). Separat, se dizolvă gelatina în 3 linguri de apă. Când gelatina s-a umflat, se topeste în bain-marie, dar fără să dea în clocot, pentru că nu se mai întăreste. Se adaugă si gelatina topită în compoziţia de îngheţată si se dă la congelator, 4 ore.