Dupa mai multi ani de studii si experimente, cercetatorii australieni au stabilit formula „triunghiului de aur al fericirii”: trei factori esentiali care ajuta la instalarea starii de fericire, adica un om drag, un venit de maxim 100.000 de dolari pe ani si activitate sociala, scrie Times of India, citandu-i pe expertii Universitatii din Melbourne.
De aceea, cercetatorii recomanda medicilor sa-si concentreze atentia nu atat la starea de sanatate a pacientilor, probleme cu tensiunea sau colesterolul, cat la cea psihologica. De ce? Pentru ca, a explicat psihologul Robert Commins, dupa 29 de experimente realizate pe aceasta tema, starea de sanatate nu a intrat in „triunghiul fericirii”. Problema este ca oamenii au capacitatea de a se adapta la suferintele lor. Iar daca sanatatea nu da mari batai de cap, ea nu influenteaza in mod deosebit asupra starii de fericire.
„Am analizat minutios influenta greutatii corporale asupra starii de spirit a pacientilor si a fericirii. S-a constatat ca persoanele cu o greutate mult peste normal sau doar plinuti, se simt bine. Ei isi controleaza sentimentele”, a aratat expertul. Potrivit afirmatiilor sale, odata cu varsta, senzatia de fericire creste, mai ales dupa 55-60 de ani.
In opinia psihologului, o viata personala reusita este mai importanta decat banii, pentru ca ea inseamna sprijin in clipele de cumpana si siguranta. „Aveti nevoie doar de o singura persoana alaturi, un lucru deosebit de important. Cei care nu au asa ceva, care nu au cui sa impartaseasca problemele devin vulnerabili la greutatile care apar”, este de parere Commins.
In ceea ce priveste banii, importanta nu este suma de care are nevoie o persoana. Numarul banilor depinde de existenta copiilor si de locul de domiciliu, iar cifra maxima calculata de expertii australieni este de 100.000 de dolari pe an. Al treilea element al „triunghiului d