893 de locuri au rămas neocupate la liceele oltene, după prima etapă a repartizării computerizate, care s-a desfăşurat luni. 12 elevi nu au fost repartizaţi la niciuna dintre specializările pe care le-au completat pe fişa de înscriere, iar alţi 13 au refuzat să participe la această primă etapă.
În urma primei etape a repartizării computerizate, 3.370 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Olt au ocupat un loc la liceu. Ei au avut de ales unul dintre cele 4.263 de locuri puse la bătaie de cele 33 de unităţi de învăţământ liceal. Cele mai multe locuri disponibile au fost la filiera teoretică-profil real, 1.044, şi la cea tehnologică-profil tehnic, 1.073.
După această primă etapă au rămas 893 de locuri libere, majoritatea lor fiind la liceele cu profil tehnologic, mai puţin preferate de elevi. Cele mai multe rămase neocupate, 70, sunt la Colegiul Tehnic „Alexe Marin” Slatina, la profilul mecanică, în timp ce cele mai puţine, trei, sunt la Colegiul Tehnic „Nicolae Bălcescu” Balş, la profilul estetica şi igiena corpului omenesc.
În judeţul Olt, 18 elevi au avut medii de admitere egale cu 10. 17 dintre ei au intrat la liceele din judeţ, unul dintre ei alegând o unitate de învăţământ din Capitală. Printre liceele oltene alese de aceştia se află Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina, Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, Colegiul Naţional „A.I. Cuza” Corabia, Colegiul Naţional „Ioniţă Asan” Caracal, Colegiul Tehnic Balş.
300 de olteni în alte judeţe, 20 au venit în Olt
Peste 300 de elevi olteni au ales licee din alte judeţe: Teleorman-83, Argeş-82, Vâlcea-76, Dolj-59 şi municipiul Bucureşti-19. 20 de elevi au fost repartizaţi din alte judeţe, la licee din Olt. Aceştia provin din Mehedinţi, Satu Mare, Timişoara, Dolj, Argeş, Teleorman şi Vâlcea. Cea mai mare medie de