ATENŢIE! Sucul de grapefruit, în combinaţie cu anumite medicamente, poate fi FATAL
Din cauza unui stil de viaţă nesănătos, a stresului, a sedentarismului şi a unei alimentaţii bogate în grăsimi, foarte multe persoane suferă de hipercolesterolemie. Colesterolul mărit este una dintre principalele cauze a apariţiei bolilor cardiace, a accidentului vascular cerebral şi a infarctului miocardic. Aşadar, ce este bine să mănânci atunci când ai colesterolul mărit? În cazul hipercolesterolemiei nu există o dietă specială care poate fi urmată sau un aliment „minune” care poate fi prescris, dar există o listă de alimente care trebuie consumate în cazul colesterolului crescut.
Peştele gras
Peştele gras, somon sau ton, este cel mai bun aliment împotriva bolilor cardiovasculare care apar în urma colesterolului mărit. Toate studiile au arătat că acizii graşi omega 3 din grăsimea acestor peşti ne protejează inima împotriva infarctului. De aceea specialiştii ne recomandă să includem peştele gras în meniu, cel puţin o dată pe săptămână, pentru a ne proteja sistemul cardiovascular.
Fasolea uscată
Fasolea uscată contribuie la scăderea colesterolului, cu condiţia să fie consumată zilnic, timp de aproximativ o lună, în salate sau supe. Această legumă este inclusă pe lista alimentelor sănătoase, deoarece conţine cantităţi mari de fibre, proteine, acid folic, zinc şi magneziu.
Nucile
Alături de migdale şi alune, nucile oferă organismului substanţe care protejează inima în cazul unui colesterol crescut. Ele conţin grăsimi nesaturate, vitamina E, magneziu şi fibre alimentare care ajută la normalizarea colesterolului. Astfel, o porţie de aproximativ 40 de grame de nuci consumate zilnic reduce riscul de creştere a colesterolului cu 53%.
Avocado
Bogat în grăsimi mononesaturate, avocado ajută la scăderea colesterolului „rău”, crescând ni