A construit prima clincă de chirurgie plastică şi arsuri pentru copii din România, a salvat cinci dintre prematurii arşi în incendiul de la Giulesti, iar acum pregăteşte un centru de excelenţă în chirurgie cardiovasculară.
Medicul Dan Enescu se menține tânăr cu energia copiilor pe care îi salvează. Nu e un simplu doctor: pentru el nu contează doar ca ei să trăiască, ci să-și păstreze și frumusețea
Profesorul Dan Enescu a fost primul medic din ţară care a ales să treacă de la îngrijirea adulţilor cu arsuri la copii. Are „un soft” care îi spune instantaneu cum şi când să acţioneze şi simte când un copil va trăi, doar privindu-l în ochi, indiferent cât de proaste sunt analizele.
Aceiaşi ochi i-au apărut însă de multe ori în vis întrebându- l dacă a făcut totul pentru ei. Profesorul Dan Enescu încă mai caută răspunsuri în tratate şi ţine pasul cu cei mai buni din specialitatea lui în lume. SUMARUL ARTICOLULUI INTERVIURILE 2+1. Prof. dr. Dan Enescu: "Nopţi la rând îmi apăreau ochi de copii care mă întrebau dacă am făcut totul" | VIDEO„Banii pentru Sănătate ar trebui să meargă direct la Asigurări”„Scapă-mă, vreau să trăiesc!”
Evenimentul zilei: Aţi pus pe picioare secţia de Chirurgie Plastică cu forţe proprii, destul de repede. Care este povestea acestei reuşite?
Prof. Dan Enescu: Am venit în acest spital pentru că mureau copiii. Lucram la „Agrippa Ionescu”, la adulţi, iar, la un moment dat, am auzit că la „Grigore Alexandrescu” mor foarte mulţi copii. A fost o decizie instantanee. I-am spus domnului profesor că îi mulţumesc pentru ce m-a învăţat, dar că locul meu e în altă parte. A fost reticent, mi-a spus că e greu, că sunt copii, dar eu am un principiu: mai bine să încerci şi să nu reuşeşti decât să îţi pară rau că nu ai făcut ceva. Am început cu cinci camere, gândaci pe pereţi... Deşi eram la ultimul etaj, în condiţii insalubre, să şti