Grupurile active în domeniul tehnologiei informaţiei care îşi desfăşoară activitatea dispersată în mai multe locuri din oraş fac mişcări de concentrare a afacerilor.
Datorită planurilor de angajări constante, companiile de tehnologia informaţiei (IT) se numără printre cei mai activi chiriaşi ai proprietarilor de imobile de birouri. În anii recenţi, ele s-au „împrăştiat" în mai multe locaţi, din lipsă de ofertă de suprafeţe mari. Abia din acest an pe piaţa de birouri se lansează imobile noi în centre de afaceri de mari dimensiuni.
Grupul EBS România, care îşi desfăşoară acum activitatea în patru sedii la Cluj, îşi reduce numărul de birouri la trei odată cu preluarea de spaţii în clădirea albastră a Băncii Transilvania (BT) de pe str. G. Bariţiu. EBS a anunţat anul trecut mutarea în imobilul BT. „Începând cu a doua jumătate a anului, în Cluj vom începe acţiunea de ocupare a încă două etaje în sediul BT din str. Bariţiu. După ocuparea acestora, reducem numărul de sedii din Cluj la 3", a menţionat Adelina Chişu, senior marketing consultant al EBS.
Companiile din IT sunt printre cele care au reuşit să se extindă şi să îşi crească numărul de angajaţi chiar şi în anii de criză economică. Numai în această primă jumătate a anului, EBS România a adăugat 100 de angajaţi, astfel încât echipa depăşeşte în acest moment 550 de persoane. „Având în vedere procesele avansate de vânzări, plecăm de la considerentul că vom reuşi să mai atragem aproximativ încă 100 de colegi până la finalul lui 2013", au transmis reprezentanţii EBS.
Pe de altă parte, grupul financiar care deţine clădirea în care se instalează EBS a finalizat în prima jumătate a anului noul său centru din parcul industrial Tetarom I, cu un centru de date şi o clădire de birouri. În cadrul clădirii BT de pe str. G. Bariţiu nr. 1 banca mai are o agenţie şi, la aceeaşi adresă, are sediul