În acea zi de duminică, 18 februarie 1924, îmbrăcaţi subţire şi scoţând aburi pe gură, micii vânzători ambulanţi de ziare nu mai strigau doar titlurile ziarelor Adeverul şi Dimineaţa, ci şi pe acela al unei noi publicaţii, destinate celor mici, Dimineaţa Copiilor.
Revista avea 16 pagini şi conţinea un roman în serial scris de N. Batzaria, Suflete de viteji, povestiri, fabule şi poezii compuse de diverşi autori şi cel puţin câte o ilustraţie pe fiecare pagină, desenată de Marin Iordache (care va semna mai târziu Marin Iorda). În fiecare număr o pagină este rezervată povestirilor în imagini (benzilor desenate) şi chiar din primul apare o scurtă BD de Iorda, Pescarul şi vânătorul.
Mai existaseră reviste pentru copii până la acea dată, Revista copiilor şi a Tinerimii, Amicul Copiilor, LumeaCopiilor etc. dar niciuna nu rezistase prea mult pe piaţă, din cauza difuzării deficitare, dar şi datorită faptului că editorii lor erau persoane fizice sau mici edituri, fără anvergură financiară.
Constantin Mille, directorul şi proprietarul ziarului Adevărul a început să editeze, din 1904, ziarul Adevărul de dimineaţă, redenumit, mai târziu în acelaşi an, Dimineaţa. Treptat, au mai fost editate şi alte publicaţii, Adevărul literar şi artistic, Realitatea ilustrată, Magazin, Cinema, Rebus, Radiofonia şi... Dimineaţa Copiilor care, împreună, vor forma trustul de presă Adevărul-Dimineaţa.
Născut la Cruşovo, Macedonia, într-o familie de aromâni, Nicolae Batzaria (1874-1952) se pare că a început să publice în ziarul Adevărul încă de pe vremea când era la liceu. După mulţi ani de viaţă tumultoasă, care ar putea oricând face subiectul unui roman de aventuri – a fost, pe rând, parlamentar şi ministru al fostului Imperiu Otoman, dar şi membru în mai multe legislaturi al Parlamentul României - N. Batzaria se consacră gazetăriei şi prozei pentru copii. Publicând d