„Ne place mai mult la şcoala de vară decât la şcoala normală”. Asta spun elevii din comuna Ciocăneşti, acolo unde de patru ani, în fiecare vară, se desfăşoară „Şcoala de Vară”. Ideea continuării studiului sub o altă formă, care prinde de minune la cei mici şi nu numai, i-a aparţinut unui bucureştean, mare iubitor de tot ceea ce înseamnă rural.
Psihologi, profesori de dans sau profesori de desen, petrec 8 ore pe zi alături de cei mici, fără niciun ban. Promotorul acestui program este Şerban Moldoveanu, preşedintele „Asociaţiei pentru Educaţie, Antreprenoriat şi Leadership. O parte din banii scoşi din turismul pe care îl practică în Bucureşti, a ales să o întoarcă în comunitate sub diverse feluri în urmă cu patru ani, când şi-a dat seama nevoie este în Ciocăneşti de educaţie.
Şcoala de Vară are peste 130 de participanţi
Copiii participă chiar şi la ore de yachting la Bucureşti, totul pe cheltuiala trainerilor. În condiţiile astea, cei mici abia aşteaptă terminarea anului şcolar calendaristic pentru a începe şcoala de vară, acolo unde lucrează de drag şi mai ales, fără calificative.
Foto: Şerbănescu Moldoveanu
„Am avut o pasiune de mic să mă mut la ţară şi mi-am putut permite chestia asta abia acum cinci ani. Fac încă naveta în Bucureşti. Eu mă ocupam de problemele din educaţie, dar văzând câtă nevoie este aici, la 30 de kilometri de capitală, am zis să vin aici şi să încep să schimb ceva. Şcoala de Vară Comunitară are acum peste 130 de participanţi. Domnul Radu Tudorache, antreprenor de nivel naţional a sponsorizat anul acesta chiar un atelier de yachting, ceea ce înseamnă mult pentru copiii de aici”, ne-a spus Şerban Moldoveanu.
Impactul asupra celor mici este foarte mare. Mulţi au început să îşi asume iniţiative, au început să înveţe să scrie şi să compună poezii, ceea ce la ş