Aproape oriunde în lume praful adunat in laptop constă dintr-o combinaţie de bucăţi de piele umană, blană de animale, resturi de mâncare, fibre textile, particule de pământ, cenuşă, materie provenită din fumat şi gătit şi urme de plumb, arsenic şi chiar DDT, potrivit unui studiu al profesorilor David Layton şi Paloma Beamer, de la Universitatea din Arizona.
Aproape oriunde în lume praful adunat in laptop constă dintr-o combinaţie de bucăţi de piele umană, blană de animale, resturi de mâncare, fibre textile, particule de pământ, cenuşă, materie provenită din fumat şi gătit şi urme de plumb, arsenic şi chiar DDT. Un cocktail nesănătos pentru cei mai sensibili dintre oameni, însă de-a dreptul mortal pe termen lung pentru cele mai multe laptopuri obişnuite.
Timp de trei zile orice proprietar de laptop care a vizitat showroom-ul din Bd-ul Unirii 19B a beneficiat de o curăţare gratuită de praf a calculatorului său portabil, indiferent de marca dispozitivului. Au fost trei zile pline pentru experţii Lenovo, care au muncit non-stop pentru a prelungi viaţa cât mai multor laptopuri. La finalul operaţiunii, care s-a prelungit şi după timpul anunţat iniţial, cei doi specialişti Lenovo, ajutaţi de un al treilea în ultimele două zile, au reuşit să cureţe 52 de laptopuri. Nu s-au plictisit, pentru că au găsit mereu ceva “interesant” în interiorul acestora: de la straturile suprapuse de praf, în care îşi dăduseră ultima suflare diverse insecte de apartament, până la urme uscate de lapte, cola, vin, (probabil) bere şi… boabe de susan.
Recordul de praf (dar şi de rezistenţă) a fost stabilit de un element de răcire care adunase pe fantă un strat de aproape 1 centimetru de praf, poziţionat exact peste gura de aerisire. O “plapumă”, cum numesc experţii din service aceste aglomerări de praf. Într-adevăr, este incredibil cât de mult pot rezista uneori laptop