Numărul cazurilor de toxiinfecţie alimentară a crescut pe litoral.
Doi adulţi şi doi minori au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, după ce ar fi consumat pizza la restaurantul Scoica Land din Mamaia Sat.
‚Inspectorii Direcţiei de Control în Sănătate Publică din Constanţa au declanşat o anchetă epidemiologică. Au venit sâmbătă seara şi au consumat pizza pe terasă, au plecat şi apoi ne-au reclamat. Au spus că micuţa de un an şi trei luni a avut probleme digestive.
Avem peste 2000 de clienţi si din 1997, de când am deschis restaurantul, nu am avut nicio reclamaţie de toxiinfecţie alimentară. Să mă ierte Dumnezeu, dar cred că mama copilului este denaturată. Cum a putut să-i dea pizza, la ora 22.00, la un copil de aproximativ 1 an şi trei luni? Nici la ea acasă nu avea voie să-i dea pizza la un copil aşa de mic.
Din miile de clienţi, doar o familie ne-a reclamat. Avem inspectorii în control, vor verifica activitatea noastră, vor lua probe, dar nu aveau cum să se îmbolnăvească de la noi. Este clar că au consumat alte produse din altă parte şi acum spun că este vina noastră”, a declarat, Stere Lascu, deţinătorul restaurantului Scoica Land din staţiunea Mamaia Sat.
Menţionăm că acesta este al treilea caz de toxiinfecţie alimentară înregistrat în acest sezon estival la unităţile de alimentaţie publică din Mamaia şi Mamaia Sat. Primul a fost semnalat la Hotel Central, iar al doilea la restaurantul Cleopatra. în ambele cazuri inspectorii au aplicat amenzi pentru nereguli grave.