Moşia bogatei familii Comăneanu de la Dăneasa, despre care Gazeta Nouă a scris că a ajuns pe căi dubioase în proprietatea omului de afaceri slătinean Constantin Deaconu, zis Titi Blondu’, a fost însuşită ilegal de o moştenitoare închipuită, prin utilizarea unor documente false şi prin implicarea autorităţilor publice. Gazeta Nouă a intrat în posesia acestor falsuri, de pe urma cărora a beneficiat, ulterior, Titi Blondu’.
Să spunem mai întâi că, mergând pe firul ascendent al bogatei familii Comăneanu, ajungem la Mihail şi Constanţa Comăneanu, care în anii 1945 - 1948 au fost „uşuraţi” de autorităţile comuniste, prin expropriere, de mai multe sute de hectare de teren arabil şi forestier deţinute pe raza comunei Dăneasa, ca şi de splendidul conac pe care îl aveau în zonă. Mihail şi Constanţa au avut doi copii, Maria, rămasă necăsătorită, şi Dinu Vintilă, căsătorit cu Maria, născută Neubauer. Potrivit înscrisurilor testamentare ale familiei, întreaga avere a rămas lui Dinu Vintilă, care, la rândul său, lasă totul soţiei sale, Maria Gh. Comăneanu (fostă Neubauer). Din Certificatul de moştenitor nr. 304/1967 legalizat în favoarea acesteia din urmă reiese clar că sora defunctului Comăneanu M. Dinu-Vintilă, Comăneanu M. Maria, a renunţat de bunăvoie la succesiune.
Această linie testamentară are logică până în 2003, când notarul Ileana Tomescu din Bucureşti emitea procura nr. 375/21 martie 2003 prin care o anume Mihaela Alexandra Oroveanu, cetăţean român cu domiciliul în Jacksonville, Florida, SUA, o împuternicea pe o anume Georgeta Guzun din Brâncoveni, judeţul Olt, să se ocupe în numele său de toate demersurile privind recuperarea unor suprafeţe de teren în comuna Dăneasa şi Brâncoveni şi, ulterior, de vânzarea lor. Terenurile solicitate de românca din America nu sunt altele decât cele pe care autorii Mihail şi Constanţa Comăneanu le lăsaseră fiului lor, mo